Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για την πολιτική κρίση στην Ιταλία. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο ενεργειακό κλάδος. «Άλμα» 4% για την Exxon Mobil. Ισχυρές πιέσεις στο δολάριο.

Κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones

Ανέκαμψε η Wall Street μετά από δημοσιεύματα για νέο κύκλο συζητήσεων στην Ιταλία, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί η προκήρυξη εκλογών.

Χθες, ο Luigi Di Maio, ηγέτης των Πέντε Αστέρων, άνοιξε παράθυρο για επανεκκίνηση των συζητήσεων με τη Λίγκα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κάλπες. Σημειώνεται ότι τα δύο κόμματα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή και εξακολουθούν να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις.

«Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα αλλά είναι ελάχιστες οι πιθανότητες η Ιταλία να αφήσει την Ε.Ε.», υποστήριξε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird, Bruce Bittles.

Επιπλέον, θετικός είναι ο αντίχτυπος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου μετά από δημοσιεύματα ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ θα τηρήσουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 2,2% στα 68,21 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ισχυρή άνοδος του πετρελαίου τόνωσε τη ζήτηση για ενεργειακές μετοχές με τις Exxon Mobil και Chevron να κερδίζουν 4% και 3,2% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η Exxon Mobil κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 19 μηνών.

Στο μεταξύ, με ήπιο προς μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τη Beige Book.

«Tα αμερικανικά εργοστάσια αύξησαν την παραγωγή παρά τις ανησυχίες για το ξέσπασμα ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, αλλά οι αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες κράτησαν την ανάπτυξη της οικονομίας σε μέτριο ρυθμό», αναφέρεται στην έκθεση της Fed.

Νωρίτερα, πτωτικά αναθεωρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στο α’ τρίμηνο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο 2,2% από 2,3% προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η αμερικανική οικονομία είχε τρέξει με 2,9% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Michael Kors καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 63 σεντς και τα έσοδα αυξήθηκαν στο 1,18 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 60 σεντς και έσοδα στο 1,15 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,26% ή 306 μονάδων στις 24.667, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,27% στις 2.724 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,89% στις 7.462 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.306 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό 10 μηνών έναντι του ευρώ στο 1,1656 από 1,1540 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v