Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τον Dow Jones μετά από οχτώ σερί πτώσεις

Με άνοδο 118 μονάδων τερμάτισε το πτωτικό σερί του Dow Jones. Απώλειες για τον Nasdaq. «Άλμα» 4,6% για την τιμή του πετρελαίου. Από το χαμηλό έτους ανέκαμψε ο χρυσός.

Κέρδη για τον Dow Jones μετά από οχτώ σερί πτώσεις

Κέρδη κατέγραψαν οι Dow Jones και S&P αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με Κίνα και Ε.Ε.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η εμπορική κρίση μεταξύ ΗΠΑ και των εμπορικών της εταίρων, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βαρίδι για την παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι αναλυτές αναμένουν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλει δασμούς 20% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων αν η Ε.Ε. δεν αποσύρει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,49% ή 118 μονάδων στις 24.580, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 2.754 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,26% στις 7.692 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+2,9%) και McDonalds (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των JP Morgan (-1,4%) και Home Depot (-0,8%).

Όπως αναφέρθηκε προηγούμενος, τελικά, ο βιομηχανικός δείκτης απέφυγε την ένατη σερί πτώση. Τελευταία φορά που ο Dow Jones κατέγραφε απώλειες για εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις ήταν τον Φεβρουάριο του 1978, όταν ο δείκτης πάλευε με τις 750 μονάδες. Συνολικά, από το 1896, ο Dow Jones έχει υποχωρήσει εννέα διαδοχικές μέρες μόλις 11 φορές. Πάντως το ρεκόρ του βιομηχανικού δείκτη είναι 14 σερί πτώσεις τον Αύγουστο του 1941.

Ώθηση στη σημερινή άνοδο της Wall Street έδωσε ο ενεργειακός κλάδος καθώς η απόφαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ να αυξήσουν κατά ένα εκατ. βαρέλια την ημερήσια παραγωγή- μικρότερη της αναμενόμενης- «εκτόξευσε» 4,6% την τιμή του πετρελαίου στα 68,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Ενδεικτικά οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil ενισχύθηκαν 2% και 2,1% αντίστοιχα.

Στο εταιρικό μέτωπο, μέτρια αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η BlackBerry καθώς μπορεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων και συγκεκριμένα στα 3 σεντς, ωστόσο τα έσοδα μειώθηκαν στα 213 εκατ. δολάρια από 272 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ανέκαμψε από το χαμηλό έτους σημειώνοντας οριακή άνοδο στα 1.270 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1664 από 1,1604 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v