Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ογδοη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Διευρύνουν την πτώση οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί πάνω από 1% για το αργό.

Ογδοη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον Dow Jones να οδεύει προς το όγδοο διαδοχικό αρνητικό κλείσιμο καθώς παραμένει στο επίκεντρο η εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ε.Ε.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,7% στις 24.485 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,81% χαμηλότερα στις 7.718 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,58% στις 2.751 μονάδες. 

Από την αρχή του έτους, ο βιομηχανικός δείκτης έχει καταγράψει απώλειες 0,3%, ενώ οι S&P και Nasdaq έχουν κινηθεί 3,5% και 12% υψηλότερα αντίστοιχα. 

«Οι μετοχές του βιομηχανικού τομέα δέχονται μεγαλύτερο πλήγμα γιατί αυτές είναι οι εταιρείες που θα υποστούν τον αντίκτυπο από τις υψηλότερες τιμές στο αλουμίνιο και στην ενέργεια. Ο τομέας αυτές αντανακλά την στάση των επενδυτών για τα εμπορικά ζητήματα καλύτερα από κάθε άλλο» δήλωσε στο Marketwatch ο Mίτσελ Γκόλμπντεργκ, πρόεδρος της ClientFirst Strategy.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν ότι οι εμπορικές εντάσεις και οι δασμοί μπορούν να εξελιχθούν σε αντίθετο άνεμο για την παγκόσμια οικονομία. Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας $2,8 δισ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημείωσαν πτώση κατά 3.000 στις 218.000 την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιουνίου. Η πτώση ήταν ανάλογη με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι νέες αιτήσεις που υποβλήθηκαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μία λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, διολίσθησαν κατά 4.000, στις 221.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,29% στα 64,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,55% χαμηλότερα, στα 1.267 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1591 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,914%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Micron Technology καταγράφει άνοδο 5%, μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Απώλειες σημειώνουν και οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επιτρέπει στις πολιτείες των ΗΠΑ να επιβάλλουν φόρο επί των πωλήσεων ακόμα και αν μια εταιρεία δεν έχει «φυσική» παρουσία με ένα κατάστημα ή μια αποθήκη.

Η Amazon υποχωρεί 1%, της Overstock 2,5%, της Wayfair 3,8%, του Ebay 2% και της Etsy 3%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v