Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες, με τον Τραμπ και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στο 2,95% το αμερικανικό 10ετές. Βουτιά 6% η Tesla.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Εναλλαγή προσήμων με ήπιες διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα νέα «τιτιβίσματα» του Τραμπ κατά του Ιράν και στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,01% στις 25.056 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα στις 7.836 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,17% στις 2.806 μονάδες. 

Με ορισμένες εταιρείες να έχουν ήδη εμφανίσει πλήγματα από τον εμπορικό πόλεμο, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα 180 εταιρειών του S&P 500, μεταξύ των οποίων η Ford, η 3Μ και η Boeing. Αποτελέσματα θα ανακοινώσουν και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. H Alphabet θα το κάνει μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενώ το Facebook, το Twitter και η Intel θα το κάνουν μέσα στην εβδομάδα. 

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα μπορεί να μεταφερθεί και στις αγορές νομισμάτων. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι το ισχυρό δολάριο φέρνει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση και έχει κατηγορήσει την Κίνα για χειραγώγηση του γουάν. 

«Υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η χειραγώγηση νομισμάτων, που είναι στενά συνδεδεμένη με τον εμπορικό πόλεμο» δήλωσε αναλυτής της New Vines Capital με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. «Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα αποτελέσματα για να δουν ότι η αγορά ακολουθεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση» πρόσθεσε. 

Το 84% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,6% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,38 εκατ. μονάδων.Τον Μάιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών είχαν διολισθήσει κατά 0,7%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα διολισθήσουν στις 5,44 εκατ. μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι, στα 276.900 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 68,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,35% στα 1.236 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1715 δολαρίου. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται έξι μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,95%. 

Στο ταμπλό, η Hasbro πραγματοποιεί άλμα 10%. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

Boυτιά 6% πραγματοποιεί η Tesla στα 296 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v