Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P με το βλέμμα σε εμπόριο και Fed

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται ενδοσυνεδριακά ο δείκτης S&P. Το ενδιαφέρον παραμένει στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας. Στο επίκεντρο η συνέντευξη Τραμπ και η Fed. Υπό πίεση το δολάριο. Το πιο σφιχτό outlook ενισχύει το αργό.

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P με το βλέμμα σε εμπόριο και Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, λόγω της αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.

Ο S&P 500 έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,55%, στις 2.875 μονάδες,  ο Dow ενισχύεται επίσης 0,47%, στις 25.878 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,9%, στις 7.891 μονάδες.

Με λίγα οικονομικά δεδομένα στην έναρξη αυτής της εβδομάδας, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα νέα που αφορούν τη σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με την Κίνα και στην ειδησεογραφία από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Τα αρχεία από την τελευταία συνεδρίαση της Fed θα δημοσιευθούν αύριο, ενώ την Παρασκευή αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Προέδρου, Jerom Powell, στην ετήσια οικονομική συνάντηση στο Jackson Hole.

Οι αγορές έχουν περάσει σε μία κατάσταση αναμονής, παρακολουθώντας επίσης τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αποστολή εννέα μελών από το Πεκίνο στην Ουάσιγκτον, μέσα στην εβδομάδα.

Η είδηση είχε δημοσιευθεί πρώτα από τη Wall Street Journal και πήρε έκταση, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να οδηγήσει σε συνάντηση των Προέδρων ΗΠΑ και Κίνας το Νοέμβριο.

Οι επενδυτές παραμένουν πάντως προσεκτικοί, ιδιαίτερα μετά τη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου στο Reuters. Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι δεν περιμένει πολλά από τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, σε μία περίοδο που συμπίπτει με την αμοιβαία επιβολή δασμών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, σε προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αν επιμένει να αυξάνει τα επιτόκια. Πρόσθεσε, ότι η Fed πρέπει να κάνει «αυτό που είναι καλό για τη χώρα».

Η συνέντευξη ήρθε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσεις η συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, στο Wyoming, για το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο.

Υπό πίεση το δολάριο, ύστερα από τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,1%, στα 95,61.

Κέρδη 0,5% για το αμερικανικό αργό, λόγω του πιο σφιχτού outlook της αγοράς. Στο 2,83% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς Treasury.

Οι μετοχές που είναι στο επίκεντρο

Η Toll Brothers ενισχύεται 12%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Η Coty υποχωρεί 10%, καθώς τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου δεν ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις.

Η Medtronic κερδίζει 4,2%, με τα οικονομικά στοιχεία δ΄ τριμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Η Kohl’s υποχωρεί 2,5%, ενώ η J.M. Smucker χάνει 2,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v