Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Σε επίπεδα διόρθωσης υποχώρησε ο Nasdaq μετά από δημοσιεύματα για έρευνες των αρχών σε Apple (-1%), Facebook (-7,7%) και Google (-6%). Τέταρτη μέρα πτώσης για το πετρέλαιο. Στο 2,08% το αμερικανικό 10ετές.

Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Πτώση κατέγραψε η Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό δείκτη και τις μετοχές των Apple, Google και Facebook να υποχωρούν έως και 9%.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι Apple, Facebook και Google έχουν μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για μονοπωλιακές πρακτικές.

Τελικά η μετοχή της Apple υποχώρησε 1%, του Facebook 7,7% και της Google 6%.

Επιπλέον, οι απειλές Τραμπ για δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα και η εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές εταιρείες ενδέχεται να εγκαταλείψουν το Μεξικό εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών που φθάνουν στα σύνορα των δύο κρατών.

«Το Μεξικό στέλνει μια μεγάλη αντιπροσωπεία για να συζητήσει για τα σύνορα. Το πρόβλημα είναι ότι “μιλάνε” επί 25 χρόνια. Θέλουμε δράση, όχι κουβέντες. Θα μπορούσαν να λύσουν την κρίση στα σύνορα μέσα σε μια μέρα εάν το ήθελαν. Αλλιώς, οι εταιρείες μας και οι δουλειές θα γυρίσουν πίσω στις ΗΠΑ!», διεμήνυσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στο μεταξύ, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ βούτηξε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών τον Μάιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 52,1 μονάδες τον Μάιο. Σύμφωνα με τη Refinitiv, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 53 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2016.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,02% ή 4 μονάδες στις 24.819, ο S&P σημείωσε πτώση 0,28% στις 2.744 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,61% στις 7.333 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε σε επίπεδα διόρθωσης, δηλαδή 10% κάτω από τα πρόσφατα υψηλά του.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε πτώση για τέταρτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,5% στα 53,25 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,3% στα 1.327 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1256 δολ. από 1,1166 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 2,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v