Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό ρίχνουν τη Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στον κορωνοϊό. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 10% για την Amazon, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει το $1 τρισ.

Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό ρίχνουν τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον οικονομικό αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού, μετά και τον παγκόσμιο συναγερμό που σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

O Dow Jones υποχωρεί 1,4% στις 28.454 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 1,05% στις 9.201 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,1% στις 3.246 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται αδιάκοπα οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από τις εισηγμένες, μεταξύ των οποίων και οι Amazon και Caterpillar. 

Τα καθαρά κέρδη της Amazon τους τρεις τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς αυξήθηκαν στα 3,3 δισ. δολάρια (+10% σε ετήσια βάση) και τα έσοδα έφτασαν τα 87,4 δισ. (+21% σε ετήσια βάση).

Η ετήσια άνοδος των κερδών είναι σημάδι ότι η επένδυση στην πιο γρήγορη παράδοση προϊόντων δεν άσκησε πιέσεις στα κέρδη, όπως φοβούνταν κάποιοι επενδυτές. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο θα φτάσουν το 1,9 δισ. δολάρια.

H μετοχή του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου πραγματοποιεί άλμα 10% στο ιστορικό υψηλό των 2.055 δολαρίων, με την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει για τρίτη φορά το 1 τρισ. δολάρια.

Περισσότεροι άνθρωποι μπήκαν στη συνδρομή Prime της Amazon το τέταρτο τρίμηνο, από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος, καθώς ο αριθμός των συνολικών μελών παγκοσμίως ξεπέρασε τα 150 εκατ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) τον Δεκέμβριο κατέγραψε άνοδο 0,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο και 1,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.

Τον Νοέμβριο η ετήσια μεταβολή του δείκτη βρισκόταν στο 1,4%.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας, κατέγραψαν άνοδο 0,3%.

Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,1% στα 52,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,25% στα 1.585 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του χρυσού, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,105 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v