Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην εποχή των αρκούδων... επιστρέφει ο Dow Jones

Και επίσημα σε bear market o βιομηχανικός δείκτης με πτώση μεγαλύτερη των 1500 μονάδων. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 0,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση πάνω από 2% για το αργό. Βουτάει 16% η Boeing.

Στην εποχή των αρκούδων... επιστρέφει ο Dow Jones

Η κήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εντείνει τις πιέσεις στις μετοχές, με τον Dow Jones να διαγράφει όλα τα χθεσινά κέρδη και να εισέρχεται σε bear market.

Ο Dow Jones βουτάει 6,5% ή 1660 μονάδες στις 23.374 μονάδες, επίπεδο που είναι 20% χαμηλότερο από το υψηλό της 12ης Φεβρουαρίου. O Nasdaq κινείται 5,5% χαμηλότερα στις 7.880 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 5,9% στις 2.713 μονάδες. 

Αναλυτές της Goldman Sachs προέβλεψαν την Τετάρτη ότι το τέλος της bull market είναι κοντά, σε έκθεση στην οποία βλέπουν τον S&P 500 στις 2.450 μονάδες στα μέσα του 2020.

Καθοδικά κινούνται και οι τιμές του αργού πετρελαίου μαζί με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχωρεί πάνω από 3% στα 33,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στο 0,7%.

Την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με άνοδο πάνω από 4%, μετά από αντίδραση στο τέλος της συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρά μέτρα τόνωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε χθες με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, με το CNBC να μεταδίδει ότι συζητήθηκε η μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε μηδενικά επίπεδα. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο μέτρο.

Σε οποιοδήποτε σχέδιο και αν καταλήξει ο Λευκός Οίκος θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch είχαν προβλέψει ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Σε ετήσια βάση, κατέβασε ταχύτητα στο 2,3% από 2,5% τον Ιανουάριο, όταν είχε φτάσει στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 15 μηνών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει οριακά κέρδη 0,01% στα 1.661 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing βουτάει 16% μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα προχωρήσει στη λήψη χρηματοδότησης $13,8 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v