Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά στη Wall Street υπό τον φόβο του κορωνοϊού

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 0,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 1% για τον χρυσό. Κατρακυλάει 8% το αργό.

Νέα βουτιά στη Wall Street υπό τον φόβο του κορωνοϊού

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να υπολογίσουν το μέγεθος του οικονομικού πλήγματος από τον κορωνοϊό και τη διάθεση των κυβερνήσεων να παρέμβουν. 

Ο Dow Jones βουτάει 3,4% ή 880 μονάδες στις 25.240 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,4% χαμηλότερα στις 8.442 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 3,5% στις 2.920 μονάδες. 

Οι μετοχές παρέμειναν βαθιά στο «κόκκινο» και μετά τη δημοσίευση της ενθαρρυντικής έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την κατάσταση της αγοράς εργασίας τον Φεβρουάριο, η οποία έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 273.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και η ανεργία υποχώρησε σε χαμηλό 50 ετών. 

Το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί αποτυπώνεται στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου, η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση 23 μονάδων βάσης, υποχωρώντας στο ιστορικό χαμηλό του 0,67% από 0,9% προηγουμένως.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στις μετοχές του S&P 500 εκτινάχτηκε πάνω από τις 50 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατρακυλάει 8% στα 42,1 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόφαση της Ρωσίας να μην συναινέσει με τις χώρες του ΟΠΕΚ σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής. Ο χρυσός συνεχίζει ανοδικά, καταγράφοντας άλμα 1% στα 1.685 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 1% έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ σημειώνει απώλειες 0,7% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει πτώση 5,3%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Απώλειες πάνω από 4% καταγράφουν οι μετοχές των American Express, Home Depot, JP Morgan Chase και Microsoft

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v