Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από την Boeing

Δεύτερη ημέρα ανόδου στην αμερικανική αγορά. Ράλι 30% για τη Boeing. Διολισθαίνουν χρυσός και αργός. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από την Boeing

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη εν μέσω αισιοδοξίας για τη στήριξη της οικονομίας από την κυβέρνηση και ενώ η Boeing πραγματοποιεί εκρηκτικό ράλι.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 4% στις 21.534 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,23% υψηλότερα στις 7.509 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 2,39% στις 2.505 μονάδες. 

Την Τρίτη η Wall Street κατέγραψε μια ιστορική ανάκαμψη. Ο Dow Jones εκτινάχτηκε πάνω από 2.100 μονάδες ή 11%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 1933. Ο S&P 500 σημείωσε ράλι 9,4%.

Ο Λευκός Οίκος και η Γερουσία κατέληξαν τελικά χθες σε συμφωνία για ένα πακέτο $2 τρισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Υπάρχουν πάνω από 350 δισ. δολάρια που θα διοχετευτούν σε μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία και άλλους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών με εξοπλισμό και προμήθειες.

Ο Πέτερ Οπενχάιμερ, αναλυτής της Goldman Sachs, υποστήριξε ότι υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που θα καθορίσουν τη σταθεροποίηση της αγοράς: «α) Ένα σημάδι ότι τα μέτρα που λήφθηκαν επαρκούν για την αποτροπή ένα δεύτερο και τρίτο γύρο σοκ β) ένα σημάδι ότι ο ρυθμός μόλυνσης φτάνει στην κορύφωση του γ)ένα σημάδι ότι η οικονομική κάμψη επιβραδύνεται δ) φθηνές αποτιμήσεις».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,7% στα 23,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,8% στα 1.631 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,082 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 0,85%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing πραγματοποιεί ράλι 3ο% στα 167  δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v