Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες, με τον Dow Jones να οδεύει στο χειρότερο τρίμηνο της ιστορίας του. Ενισχύεται το δολάριο. Άλμα 4% για το αργό. Στο 0,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με εναλλαγή προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα ανησυχητικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ισπανία και στις ΗΠΑ αντισταθμίζουν την αισιοδοξία από την ενθαρρυντική εικόνα της μεταποίησης στην Κίνα τον Μάρτιο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 22.432 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 7.842 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,4% στις 2.637 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης κινείται περίπου 20% υψηλότερα από τα χαμηλά που έπιασε στις 23 Μαρτίου, ενώ ο S&P 500 έχει ενισχυθεί περίπου 17% από τα επίπεδα αυτά.

Ωστόσο, παρά την ισχυρή ανάκαμψη, η αγορά αναμένεται να ολοκληρώσει τον μήνα με βαριές απώλειες και οδεύει προς το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία.

Ο Dow Jones έχει καταγράψει απώλειες 12% τον Μάρτιο, τον χειρότερο μήνα από τον Οκτώβριο του 2008. Ο S&P 500 έχει κινηθεί 11% χαμηλότερα τον Μάρτιο και οδεύει και αυτός για τον χειρότερο μήνα από το 2008.

Όσον αφορά το τρίμηνο, ο Dow Jones οδεύει προς πτώση 21,8%, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του.

Την Τρίτη τα futures της Wall Street και οι ευρωπαϊκές μετοχές δέχθηκαν αρχικά μια ώθηση από τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο PMI μεταποίησης της Κίνας έκανε άλμα στις 52 μονάδες τον Μάρτιο, από το ιστορικό χαμηλό των 35,7 μονάδων τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 45 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει 4,78% στα 21,1 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα, το αργό κατέγραψε βουτιά 6,4% υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών. Ο χρυσός ενισχύεται 0,9%, στα 14,26 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,096 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,69%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v