Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με στήριξη από τον πετρελαϊκό τομέα. Άλμα 28% για το αργό. Κέρδη 2,4% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς το ξέφρενο ράλι του αργού αντισταθμίζει το σοκ από την νέα άνοδο-ρεκόρ στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,25% στις 21.238 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 7.434 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,45% στις 2.506 μονάδες. 

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκαν στα 6,6 εκατομμύρια την τελευταία εβδομάδα.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φτάσουν τα 3,8 εκατομμύρια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με έρευνα σε οικονομολόγους του Marketwatch.

Την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί και πάλι ρεκόρ στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, στα 3,28 εκατομμύρια.

Μόλις ένα μήνα πριν, οι νέες αιτήσεις κινούνταν στο επίπεδο των 200.000.

Η δραματική αύξηση της ανεργίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει φέρει τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πάνω από τα 10 εκατομμύρια.

«Τα νέα είναι τρομακτικά και δεν είμαι βέβαιος γιατί οι μετρήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες απέκλιναν τόσο πολύ, αλλά ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα», δήλωσε στο CNBC ο Πέτερ Μπούκβαρ, CIO της Bleakley Advisory.

Ωστόσο, η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αναμένει μεγάλη μείωση της παραγωγής αργού από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία εκτίναξε την τιμή του αργού οδηγώντας σε ράλι τις πετρελαϊκές μετοχές

Αυτή τη στιγμή, η τιμή το συμβολαίου του αργού ενισχύεται 28%, στα 25 δολάρια το βαρέλι.

Οι ενεργειακές μετοχές καταγράφουν μεγάλη άνοδο, με αυτές των Exxon Mobil και Chevron να κινούνται 4% υψηλότερα.

Oι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με ισχυρές απώλειες την Τετάρτη καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας. O Dow Jones υποχώρησε 4,4% στις 20.943 μονάδες. Πτώση 4,4% σημείωσαν και οι S&P 500 και Nasdaq στις 2.470 και 7.360 μονάδες αντίστοιχα.

Η Boeing και η American Express σημείωσαν τη χειρότερη επίδοση από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, διολισθαίνοντας 12% και 9% αντίστοιχα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει άνοδο 2,4%, στα 1.629 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0875 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v