Επιμένει στο «κόκκινο» η Wall Street

Απώλειες για δεύτερη μέρα στη Wall Street με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 600 μονάδες. «Βουτιά» άνω του 3% για Nasdaq. Στο επίκεντρο οι έντονες διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου. Στο 0,58% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Επιμένει στο «κόκκινο» η Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται για άλλη μια συνεδρίαση στις έντονες διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι τιμές στα συμβόλαια αργού WTI του Μαρτίου υποχώρησαν για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος έως τα -37 δολ. ανά βαρέλι, ενώ σήμερα ανέκαμψαν, επιστρέφοντας σε θετικό πρόσημο, στα 10,01 δολ. Παράλληλα, οι τιμές στα συμβόλαια αργού WTI του Ιουνίου «βούλιαξαν» 43,2% στα 11.57 δολ. ανά βαρέλι. Αντίστοιχα, η τιμή του Brent σημείωσε πτώση 25% στα 19,14 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει δώσει οδηγία στα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών να ετοιμάσουν ένα σχέδιο για τη στήριξη της αμερικανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη μεγάλη αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Ενέργειας και στον υπουργό Οικονομικών να ετοιμάσουν ένα σχέδιο το οποίο θα παράσχει πόρους ώστε αυτές οι πολύ σημαντικές εταιρείες και θέσεις εργασίας να εξασφαλιστούν για πολύ καιρό!» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ.

Στη Wall Street ο Dow Jones «βούλιαξε» 2,67% στις 23.018 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,07% στις 2.736 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 3,48% στις 8.263 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Merck & Co (-5,5%), Boeing (-4,9%) και Intel (-4,6%) ενώ καμία μετοχή δεν έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Στο εταιρικό μέτωπο, μικτές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα τριμήνου της ΙΒΜ καθώς μπορεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώθηκαν στο 1,84 δολ. από 1,80 που ανέμεναν οι αναλυτές, ωστόσο τα έσοδα υποχώρησαν στα 17,57 δις. δολάρια από 17,62 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοίνωσε η Coca Cola. Συγκεκριμένα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 51 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 8,60 δις. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 44 σεντς και έσοδα στα 8,3 δις. δολάρια.

Επιπλέον, ελεύθερη πτώση κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο καθώς η πανδημία άρχιζε να οδηγεί σε «λουκέτα» σε μεγάλους τομείς της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με τη National Association of Realtors, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 8,5%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,27 εκατ. τον περασμένο μήνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,4% στα 1.687 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,58%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,0854 δολ. από 1,0863 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v