Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες την Black Friday, με τον Nasdaq να σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό. Νέα πτώση για τον χρυσό. Απώλειες και για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 0,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς απομακρύνεται η πολιτική αβεβαιότητα και η αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αντισταθμίζει τις ανησυχίες από την άνοδο των κρουσμάτων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 29.964 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 1,1% υψηλότερα στις 12.222 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 3.641 μονάδες.

Στο πολιτικό μέτωπο, η αβεβαιότητα όσον αφορά τη μεταβίβαση της εξουσίας έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε χθες για πρώτη φορά ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, εφόσον το Σώμα των Εκλεκτόρων επιλέξει τον Τζο Μπάιντεν.

Η σταδιακή επιστροφή μιας αίσθησης πολιτικής κανονικότητας έρχεται τη στιγμή που καταγράφεται άνοδος των λοιμώξεων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νοσηλευομένων ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 90.000, ενώ την Πέμπτη ανακοινώθηκαν πάνω από 110.000 νέα κρούσματα.

Eν τω μεταξύ, η σημερινή Black Friday προβλέπεται να είναι τελείως διαφορετική, λόγω των περιοριστικών μέτρων, με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται τουλάχιστον 2% υψηλότερα για την εβδομάδα. Την Τρίτη, ο Dow Jones έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 30.000 μονάδων, ενώ σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσε και ο S&P 500 και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Από την αρχή του Νοεμβρίου, οι δείκτες έχουν ενισχυθεί πάνω από 10%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα από τις προβλέψεις ενώ αναμένουν ότι ο Μπάιντεν θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο S&P 500 οδεύει για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία.

Το rotation από τις τεχνολογικές μετοχές στις κυκλικές μετοχές έχει δώσει σημαντική ώθηση στον Dow Jones, ο οποίος οδεύει για τον καλύτερο μήνα από το 1987.

Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι μικρός στη σημερινή συνεδρίαση καθώς το χρηματιστήριο θα κλείσει νωρίτερα, μετά τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στις 45,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 1,5% στα 1.782 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,195 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,855%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Etsy πραγματοποιεί άλμα 8,5%. 

Μικρή άνοδο 0,7% καταγράφει η μετοχή της Amazon, ενώ η μετοχή της Macy's κινείται 1,5% χαμηλότερα.

Άνοδο 3,5% σημειώνει η μετοχή της Τesla.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v