Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq

Επέστρεψαν τα ρεκόρ στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μετά την «Ημέρα των Ευχαριστιών». Περιορισμένος ο τζίρος. Κάτω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός. Στο 0,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street καθώς φαίνεται να ομαλοποιείται η διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο εάν η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επικυρωθεί από το εκλεκτορικό σώμα.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Τραμπ έχει μεγάλη σημασία καθώς η συνεχιζόμενη άρνησή του να αποδεχθεί την ήττα του από τον αντίπαλό του δεν έχει προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η διανομή εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, διευκρινίζοντας ότι αρχικά θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το υγειονομικό προσωπικό και οι ηλικιωμένοι.

Στο μεταξύ, η σημερινή Black Friday προβλέπεται να είναι τελείως διαφορετική, λόγω των περιοριστικών μέτρων, με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% ή 37 μονάδες, στις 29.910, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 3.638 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,92% στις 12.205 μονάδες. 

Οι S&P 500 και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά ενώ ο Dow Jones δεν κατάφερε να επιστρέψει πάνω από τις 30.000 μονάδες..

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Amgen (+2,1%) και UnitedHealth (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-1,4%) και Travelers (-1,2%).

Σημειώνεται ότι η σημερνή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε νωρίτερα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στην πρώτη χρηματιστηριακή ημέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,6% στα 45,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,2% στα 1.788 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, ο χρυσός «βούλιαξε» 4,5%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,85%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1954 δολ. από 1,1914 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v