Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος Dow Jones και S&P 500, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη 2% για το αργό. Ενισχύεται και ο χρυσός. Στο 0,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 130% για την Airbnb.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο γύρο δημοσιονομικής τόνωσης. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,16% στις 30.014 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 12.392 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,18% στις 3.665 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 137.000 στις 853.000 την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στς 730.000.

«Δεδομένων των τελευταίων στοιχείων για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, πιθανότατα θα δούμε περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα», έγραψε αναλυτής της Jefferies. 

Ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,2% τον Νοέμβριο. Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε στο 1,6%.

Εν τω μεταξύ, στο Κογκρέσο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ δήλωσε ότι θέλει το πακέτο οικονομικής στήριξης να περάσει χωρίς νομική αμνηστία για τις επιχειρήσεις και χωρίς ελάφρυνση για τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απέρριψε την πρόταση του κ. Μακόνελ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2% στα 46,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.845 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 0,92%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Airbnb καταγράφει εκρηκτική άνοδο, σκαρφαλώνονας σε επίπεδα διπλάσια από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).Η μετοχή της πλατφόρμας διαμοιρασμού ακινήτων έφτασε να ενισχύεται ως και τα 163,9 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 130% από την τιμή της IPO στα 68 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια, όση αυτή της Booking και της Expedia μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v