Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, επιχειρώνοντας να καλύψουν μέρος των χθεσινών απωλειών. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό και τον χρυσό. Στο 0,94% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι χώρες της Ευρώπης επιστρέφουν σε lockdown και οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 30.358 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 12.768 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,4% στις 3.716 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τζόρτζια, για να δουν αν οι Δημοκρατικοί θα κατορθώσουν να κερδίσουν τον έλεγχο και της Γερουσίας. «Το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για το πόσο περιθώριο θα έχει ο Τζο Μπάιντεν για να προωθήσει την ατζέντα του», ανέφερε ο Ματίας Σάιμπερ της Wells Fargo Asset Management. Οι αγορές θα «προχωρήσουν» αν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά σε μια νίκη των Δημοκρατικών, που θα καθιστούσε πιο πιθανή μια επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση αλλά και πιο αυστηρή ρύθμιση του τομέα της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX της CBOE κινείται υψηλότερα αφότου έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Wall Street έκλεισε το 2020 σε επίπεδα-ρεκόρ, λαμβάνοντας ώθηση από την έναρξη των εμβολιασμών και τη συνεχή νομισματική τόνωση, αλλά ο εντοπισμός ενός πιο μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού έχει επαναφέρει τα σύννεφα πάνω από το οικονομικό outlook.

H Αγγλία μπήκε σήμερα στο τρίτο πανεθνικό lockdown, ενώ η Νέα Υόρκη εντόπισε τη Δευτέρα το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρα, ο δείκτης του ινστιτούτου ISM για τη μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε στις 60,7 μονάδες τον περασμένο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2018. Τον Νοέμβριο ο δείκτης βρισκόταν στις 57,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,9% στα 49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.952 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,227 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v