Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Οριακά υψηλότερα κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο στην προτελευταία συνεδρίαση του χρόνου. Στο 0,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε χαμηλό άνω των δύο ετών το δολάριο.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο πακέτο στήριξης και στα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Στο Κογκρέσο παραμένει η αντιπαράθεση αναφορικά με τις απευθείας πληρωμές σε Αμερικανούς πολίτες. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Mitch McConnell «μπλόκαρε» την προσπάθεια του ηγέτη της μειοψηφίας Chuck Schumer να περάσει με διαδικασίες fast track το νομοσχέδιο που προβλέπει επιταγές 2.000 δολαρίων αντί για 600 δολ.

«Ενώ είμαστε ευχαριστημένοι με τη δημοσιονομική τόνωση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής, είναι πιθανό να χρειαστεί επιπλέον στήριξη καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα είναι πιθανό να προκαλέσουν περισσότερα lockdown μετά τις γιορτές», σχολίασε ο Megan Horneman της Verdence Capital Advisors.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων σημείωσε πτώση 2,6% στις 125,7 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,24% ή 73 μονάδες, στις 30.409, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,13% στις 3.732 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στις 12.870 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+2,2%) και Dow Inc. (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel Corp. (-1,1%) και Verizon (-1%).

Σημειώνεται ότι μία συνεδρίαση πριν την αλλαγή του χρόνου, ο Dow Jones κερδίζει 6,6% στο έτος, ο S&P 15,5% και ο Nasdaq 43,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,8% στα 48,40 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.893 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,92%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό άνω των δύο ετών έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα κατά 0,3% στο 1,2291 δολ. από 1,2251 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v