Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 200 μονάδες. "Βουτιά" 5,9% για τη GameStop. Στο 1,17% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε υψηλό ενός έτους το πετρέλαιο.

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο πακέτο τόνωσης ύψους 1,9 τρισ, δολαρίων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από τον αντίχτυπο της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Γερουσία ενέκρινε ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα επιτρέψει το πακέτο βοήθειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν να περάσει τις ερχόμενες εβδομάδες από το Κογκρέσο με ή χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμαστούμε από μια μακρά και αργή ανάκαμψη», δήλωσε σε συνέντευξή της, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen. «Αν το πακέτο περάσει (από το Κογκρέσο), αναμμένο να επιστρέψουμε σε πλήρη απασχόληση (έως 5% ανεργία) τον επόμενο χρόνο».

Στη Wall Street ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,76% ή 237 μονάδες, στις 31.385, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74% στις 3.915 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,95% στις 13.987 μονάδες. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+4,8%) και Chevron (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-1,5%) και Merck & Co (-1,2%).

Στο μεταξύ, σε κλοιό πιέσεων παρέμεινε και σήμερα η μετοχή της GameStop καθώς υποχώρησε 5,9% μετά από «βουτιά» 80,4% την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2% στα 57,97 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,4% στα 1.836 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα στο 1,17% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2053 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v