Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ στη Wall με το βλέμμα στη δημοσιονομική τόνωση

Συνεχίζουν σε ανοδικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω προσδοκιών για νέα δημοσιονομική τόνωση. Πάνω από τα $57 η αμερικανική ποικιλία του αργού. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για τον χρυσό. Στο 1,18% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Νέο ρεκόρ στη Wall με το βλέμμα στη δημοσιονομική τόνωση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο, εν μέσω αισιοδοξίας για περαιτέρω δημοσιονομική τόνωση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 31.316 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,61% στις 13.940 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,4% στις 3.902 μονάδες.

Η νέα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν απηύθυνε την Κυριακή έκκληση στο Κογκρέσο να περάσει το σχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως αν το πράξει, τότε οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στην πλήρη απασχόληση ως το 2022. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να υποφέρουμε μια μακρά και αργή ανάκαμψη», ανέφερε η Γέλεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN. «Θα ανέμενα ότι αν περάσει το πακέτο αυτό θα επιστρέψουμε στην πλήρη απασχόληση την επόμενη χρονιά», τόνισε.

«Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας bull market, στα πρώτα στάδια μιας οικονομικής ανάκαμψης, η οποία κερδίζει momentum», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Μάικλ Γουίλσον, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων για τις αμερικανικές μετοχές στη Morgan Stanley. «Συνεχίζουμε να συνιστούμε μετοχές που έχουν μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου σε ένα περιβάλλον βελτίωσης της οικονομίας καθώς έχει ξεκινήσει η χορήγηση των εμβολίων».

Εν τω μεταξύ, η τιμή του bitcoin εκτινάχτηκε σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τις 44.000 δολάρια μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και ότι θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,1% στα 57,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,26% υψηλότερα, στα 1.835 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,205 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v