Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ράλι

Hπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά το διήμερο ράλι. Ενισχύεται το δολάριο. Άλμα 7% για την Alphabet. Στο 1,2% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ράλι

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Alphabet και της Amazon. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,11% στις 30.656 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% στις 13.460 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 3.833 μονάδες. 

Η μετοχή της Alphabet πραγματοποιεί άλμα πάνω από 7%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 23%, ενώ τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις, λαμβάνοντας ώθηση από τις διαφημιστικές δραστηριότητες της Google. 

Τα κέρδη της Amazon ήταν σχεδόν διπλάσια από τις προβλέψεις της Wall Street, ενώ κατέγραψε έσοδα-ρεκόρ στα 125,56 δισ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα ξεπέρεσαν το όριο των 100 δισ. δολαρίων. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε επίσης ότι ο Τζεφ Μπέζος θα παραιτηθεί από τη θέση του CEO.

Η μετοχή της Amazon κινείται 0,1% υψηλότερα. 

Την Τρίτη, οι δείκτες κατέγραψαν ράλι για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 475 μονάδες. Ο Dow Jones βρίσκεται 2,35% υψηλότερα για την εβδομάδα. O S&P 500 έχει ενισχυθεί 3% τις δύο τελευταίες ημέρες, ενώ ο Nasdaq πάνω από 4%.

«Οι φόβοι για short squeeze εξασθενούν και η μετάσταση έχει περιοριστεί», έγραψε σε σημείωμα αναλυτής της Barclays. «Παρά το σχετικά ισχυρό πλήγμα στους τίτλους αυτούς, σε συνολικό επίπεδο η ομάδα των μετοχών που επηρεάστηκαν από το short squeeze αποτελεί ένα αμελητέο κλάσμα στην αμερικανική αγορά μετοχών», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 1,7% στα 55,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.839 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,2%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 1,3%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v