Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Dow σε νέα ρεκόρ

Σε επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζει ο βιομηχανικός δείκτης, με τον Nasdaq να βρίσκεται στο «κόκκινο». Βουτιά πάνω από 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Επέστρεψε πάνω από το 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Dow σε νέα ρεκόρ

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, ανατροφοδοτώντας τους φόβους ότι η άνοδος των επιτοκιών θα φρενάρει την ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 32.614 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,3% στις 3.928 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,28% χαμηλότερα στις 13.226 μονάδες.

Την Πέμπτη ο S&P 500 και o Dow Jones σκαρφάλωσαν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Η απότομη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων άσκησε πίεση στις μετοχές του Nasdaq νωρίτερα τον Μάρτιο καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις τεχνολογικές μετοχές για χάρη των κυκλικών. Η αύξηση στα επιτόκια μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στις τεχνολογικές μετοχές καθώς μειώνει τη σχετική αξία των μελλοντικών κερδών.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται 7 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 1,61%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί πάνω από 3%. Το Netflix, η Apple, η Amazon, η Microsoft και το Facebook κινούνται τουλάχιστον 1% χαμηλότερα.  

«Τα υψηλότερα επιτόκια, η λιγότερο υποστηρικτική στάση των κεντρικών τραπεζών, θεωρούνται ως η μεγαλύτερη απειλή για τα στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Bank of America.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,3% στα 65,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 1,3% στα 1.699 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,193 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v