Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street μετά τη διόρθωση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες με τον Nasdaq να πραγματοποιεί κέρδη πάνω από 3%. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 1,52% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 6% για την Tesla. Άνοδος 2% για τον χρυσό. Απώλειες για το αργό.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street μετά τη διόρθωση

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά τη βουτιά των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ως ευκαιρία την αγορά τεχνολογικών μετοχών ύστερα από τη διόρθωση των τελευταίων ημερών.

O Dow Jones ενισχύεται 1,08% στις 32.144 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,85% υψηλότερα στις 13.095 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,1% στις 3.906 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται 8 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 1,52%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 14%, ενώ οι μετοχές των Apple και Amazon ενισχύονται πάνω από 4%. Οι Microsoft, Netflix και Alphabet καταγράφουν κέρδη τουλάχιστον 3%.

«Πολλές από τις μετοχές αυτές υποχώρησαν υπερβολικά τις τελευταίες ημέρες. Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη που βλέπουμε ένα μεγάλο άλμα» ανέφερε αναλυτής στο CNBC. «To ερώτημα είναι κατά πόσον το άλμα αυτό θα είναι ισχυρό ή ψόφιο» πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones πραγματοποίησε ράλι πάνω από 300 μονάδες εν μέσω αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία. Ωστόσο, οι τεχνολογικές μετοχές δεν συμμετείχαν στο ράλι, με τον Nasdaq να διολισθαίνει 2% καθώς η απότομη άνοδος στις αποδόσεις παρακίνησε τους επενδυτές να αποχωρήσουν από τις ακριβές τεχνολογικές μετοχές.

O τεχνολογικός δείκτης έκλεισε πάνω από 10% χαμηλότερα από το υψηλό της 12ης Φεβρουαρίου, υποχωρώντας σε περιοχή διόρθωσης. «Αυτή τη στιγμή η αγορά διευρύνεται και πιστεύουμε ότι η bull market ενισχύεται» επισήμανε αναλυτής της Ark Investment Management στο CNBC.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,189 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,88% στα 64,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει ράλι 2,3% στα 1.716 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v