Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,54% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Πτώση για τον χρυσό.

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός δεν αυξήθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις.

O Dow Jones ενισχύεται 1% στις 32.146 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,25% στις 13.238 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,8% στις 3.907 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση μετά από μηνιαία άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 1,7%. Τον Ιανουάριο είχε κινηθεί 1,4% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Η άνοδος του πληθωρισμού ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία των αγορών τον τελευταίο μήνα ήταν να ενισχυθεί ο πληθωρισμός περισσότερο από ό,τι υπολογίζαμε. Τα σημερινά στοιχεία καθησυχάζουν αυτές τις ανησυχίες», τόνισε ο Αρτ Χόγκαν της National Securities. «Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σταμάτησε την αλματώδη άνοδο», πρόσθεσε.

Eν τω μεταξύ, το Κογκρέσο ενέκρινε σήμερα το πακέτο $1,9 τρισ. του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. 

Η προσδοκώμενη δημοσιονομική τόνωση και η άνοδος των αποδόσεων έχουν διχάσει την αγορά τελευταία, ευνοώντας κυρίως μετοχές που θα κερδίσουν από την ανάκαμψη της οικονομίας έναντι των τεχνολογικών μετοχών.

Την Τρίτη, ωστόσο, οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν μετά από διόρθωση 10%. O Νasdaq πραγματοποίησε άλμα 3,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Νοέμβριο. Η μετοχή της Tesla πραγματοποίησε ράλι 19,6%, το ισχυρότερο από τον Φεβρουάριο του 2020. Η Apple και το Facebook ενισχύθηκαν πάνω από 4%.

Το άλμα των τεχνολογικών μετοχών ακολούθησε την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διολισθαίνει πέντε μονάδες βάσης, στο 1,54%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,191 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,3% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.715 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της GameStop πραγματοποιεί ράλι 31% στα 325 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v