Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν στα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P

Ανοδικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P ενώ υποχώρησε ο Nasdaq. «Άλμα» 6,7% για την Boeing. Σε υψηλό έτους η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επιμένουν στα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P

Κέρδη για τους Dow Jones και S&P αλλά πτώση για τον Nasdaq μετά την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Φεβρουαρίου 2020 καθώς ενισχύθηκε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 1,62%,. Σημειώνεται ότι στην αρχή του έτους το yield του 10ετούς βρισκόταν μόλις στο 0,92%.

Παράλληλα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει και το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

«Αν και αναμένουμε οι συνθήκες να παραμείνουν ασταθείς, οι πρόσφατες εξελίξεις στα μέτωπα των οικονομικών κινήτρων, της πανδημίας και του πληθωρισμού, δείχνουν περεταίρω άνοδο για τις μετοχές», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Mark Haefele.

«Η οικονομική στήριξη ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Τα μέτρα αναμένεται να δώσουν ώθηση στη ζήτηση και στην ανάπτυξη της οικονομίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πακέτο τόνωσης.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,9%% ή 293 μονάδες στις 32.778, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 3.943 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,59% στις 13.319 μονάδες. Οι Dow Jones και S&P έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη μέρα.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (+6,7%) και Caterpillar (+4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Salesforce (-1,5%) και Apple (-0,9%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,5% τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού εκτινάχτηκε 2,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ενίσχυση του δείκτη κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 2,7% σε ετήσια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 0,6% στα 65,61 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.719 δολ./oz..

Στην εβδομάδα το πετρέλαιο έχασε 0,7% ενώ ο χρυσός κέρδισε 1,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1953 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v