Οριακές κινήσεις στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τους Dow Jones και S&P 500 να είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Μικρή πτώση για αργό και χρυσό. Στο 1,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το δολάριο.

Οριακές κινήσεις στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Oι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν οριακές μεταβολές τη Δευτέρα, καθώς οι Dow Jones και S&P 500 επιχειρούν να σκαρφαλώσουν σε νέα ιστορικά υψηλά αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αισιοδοξίας για το άνοιγμα της οικονομίας.

Ο Dow Jones κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 34.611 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,4% στις 13.876 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,13% στις 4.224 μονάδες.

O S&P 500 βρίσκεται μόλις 0,2% μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά στα οποία σκαρφάλωσε νωρίτερα τον Μάιο. Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,6% την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τα κέρδη για το 2021 στο 12%.

«Οι μετοχές επέστρεψαν σε επίπεδα-ρεκόρ καθώς ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης φαίνεται ισορροπημένος», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Οι ενδείξεις ανόδου του πληθωρισμού έχουν αντισταθμιστεί από την εκτίμηση ότι θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, η έκθεση για την απασχόληση έδειξε ότι το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, ενώ η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 559.000 θέσεις εργασίας. Η έκθεση θεωρήθηκε αρκετά καλή για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία, αλλά όχι τόσο ώστε να παρακινήσει τη Fed να αποσύρει πιο γρήγορα την εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική.

Οι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος -η μεγαλύτερη άνοδος από το 2008.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή οι υπουργοί Οικονομικών της G7 κατέληξαν σε συμφωνία για έναν ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο ύψους 15%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,15% στα 69,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα, στα 1.891 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,216 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v