Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζει ο Nasdaq ενώ ο S&P 500 κινείται μεταξύ κερδών και απωλειών. Διολισθαίνει το δολάριο. Άλμα 3% για το αργό. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για το άνοιγμα της οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 34.556 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 13.732 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,11% στις 4.199 μονάδες.

Την Παρασκευή ο S&P 500 έκλεισε μόλις 0,8% κάτω από ένα νέο ρεκόρ.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ κινούνται σε σταθερά πτωτική τροχιά. Την Κυριακή, το ποσοστό των Αμερικανών που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ξεπέρασε το 50%. Περισσότερο από το 62% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Το Σάββατο καταγράφηκαν μόλις 12.663 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα CDC, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Από το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, ο δείκτης μεταποίησης του ISM σημείωσε άνοδο στις 61,2 μονάδες από 60,7 μονάδες τον Απρίλιο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 60,9 μονάδες. Ο επιμέρους δείκτης νέων παραγγελιών πραγματοποίησε άλμα στις 67 μονάδες από 64,3 τον Απρίλιο.

Οι μετοχές των εταιρειών που θα ωφεληθούν από την επανεκκίνηση της οικονομίας καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Η μετοχή της Carnival Pop και της Νοrwegian Cruise ενισχύονται περισσότερο από 2% η καθεμία.

Άνοδο πάνω από 1,5% σημειώνουν οι μετοχές των American Airlines και United Airlines.

Η Boeing ενισχύεται 1,9%, μετά από σύσταση “buy” από αναλυτή.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ενεργειακές μετοχές καθώς το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3%, πάνω από τα 68 δολάρια.

Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3%, στα 1.914 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 1,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v