Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες, με τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό να παραμένουν στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό. Στο 1,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Mικρή άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, μετά από μια υποτονική συνεδρίαση τη χθεσινή ημέρα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,15% στις 34.632 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,2% στις 13.764 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,19% υψηλότερα στις 4.210 μονάδες.

Η απειλή του πληθωρισμού κρατάει τις αμερικανικές μετοχές χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά.

«Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν ενισχυθεί πέρα από αυτό που μπορεί να είναι εφικτό βραχυπρόθεσμα. Ο πληθωρισμός είναι σε ανοδική τροχιά κατά τη γνώμη μας και θα υπερβεί τελικά τον στόχο της Fed σε σταθερή βάση», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Μάικ Γουίλσον της Morgan Stanley. «Αλλά έχουν ανέβει και οι προσδοκίες και τώρα την άνοδο αυτή έχουν προεξοφλήσει πολλές αγορές» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 68,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.907 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,219 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,59%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Visa καταγράφει άνοδο 2,1%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Ράλι 26% πραγματοποιεί η μετοχή της AMC, της αγαπημένης των μικροεπενδυτών του Reddit μαζί με αυτήν της GameStop. Η μετοχή είχε ενισχυθεί 22% την Τρίτη. 

Κέρδη 1% καταγράφει η μετοχή της Zoom.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v