Οριακή άνοδος στη Wall Street

Θετικό πρόσημο στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να ενισχύεται για πέμπτη σερί συνεδρίαση. «Άλμα» 105% για τη μετοχή της AMC. Στο επίκεντρο η Beige Book. Στο 1,59% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Οριακή άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης Beige Book της Fed.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με μέτριο ρυθμό, ο οποίος όμως ήταν ταχύτερος σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αναφέρονται αυξημένες καθώς συνεχίζονται μαζικά οι εμβολιασμοί, ενώ και ο μεταποιητικός κλάδος εμφανίζεται ενισχυμένος. Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει και τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,07% ή 25 μονάδες στις 34.600, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,14% στις 4,208 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,14% στις 13.756 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+1,9%) και Chevron (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (-1,9%) και Walt Disney (-1%).

Παράλληλα, συνεχίζεται η αγοραστική φρενίτιδα με τη μετοχή της AMC Entertainment, η οποία μέσα σε ένα χρόνο έχει «εκτοξευτεί» πάνω από 3.000%. Σήμερα, η AMC κέρδισε 105% και διαμορφώθηκε στα 66 δολ.

«Οι αγορές παραμένουν ισχυρές», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Cornerstone Wealth, Cliff Hodge. Και πρόσθεσε: «Η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζεται, οι νομισματικές συνθήκες παραμένουν χαλαρές, οι καταναλωτές διαθέτουν έξτρα ρευστότητα από τα πακέτα στήριξης και τα κρούσματα μειώνονται».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό είχαν αντίχτυπο στην επενδυτική ψυχολογία, με την χρηματιστηριακή αγορά ωστόσο να παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε νέο υψηλό άνω των δύο ετών καθώς ενισχύθηκε 1,6% στα 69,93 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.909 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,59% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2214 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v