Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στα ρεκόρ

Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι δείκτες για μία ακόμα συνεδρίαση. Στο 1,46% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κρατάει πάνω από τα $70 το αργό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στα ρεκόρ

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους Dow Jones και Nasdaq να είναι κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ.

O Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 34.567 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,44% στις 13.975 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 4.232 μονάδες.

«Οι αμερικανικές μετοχές έχουν κολλήσει από τα μέσα Απριλίου και δεν φαίνεται πως θα κάνουν σύντομα το ξεπέταγμα. Οι επενδυτές θέλουν να δουν πώς εξελίσσεται ο πληθωρισμός και πόσο καθοδικές πιέσεις θα ασκηθούν στις μετοχές, μόλις η Fed ξεκινήσει την περιστολή των αγορών στοιχείων ενεργητικού», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Oanda.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή θα δημοσιευτούν την Πέμπτη. Τον Απρίλιο ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 4,2% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη από το 2008.

Εν τω μεταξύ, οι «μετοχές μιμίδια» συνεχίζουν το ράλι των τελευταιών ημερών, με τους μικροεπενδυτές να επικεντρώνονται πλέον στην Clover Health, η οποία καταγράφει κέρδη 21%, μετά από άλμα 85% την Τρίτη.

Η μετοχή της GameStop ενισχύεται 1%.

Άλμα 25% πραγματοποιεί η μετοχή της Wendy’s, ένας ακόμα αγαπημένος τίτλος των μικροεπενδυτών του Reddit.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει έξι μονάδες βάσης, στο 1,48%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,3% στα 70,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.897 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v