Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί πτώση για τον Dow Jones

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον βιομηχανικό δείκτη να χάνει 152 μονάδες. Στο 1,49% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Οριακές διακυμάνσεις για πετρέλαιο και χρυσό.

Τρίτη σερί πτώση για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στα στοιχεία πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

«Οι αμερικανικές μετοχές έχουν "κολλήσει" σε ένα στενό εύρος τιμών που δεν φαίνεται σύντομα να το υπερβαίνουν. Οι επενδυτές θέλουν να δουν πόσο ισχυρές θα είναι οι πιέσεις στις τιμές και πόση πίεση θα δεχθούν οι μετοχές όταν η Fed προχωρήσει σε περιστολή των αγορών στοιχείων ενεργητικού», αναφέρει αναλυτής της Oanda.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,44% ή 152 μονάδες στις 34.447, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,18% στις 4,219 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,09% στις 13.911 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (+2,2%) και Johnson & Johnson (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (-2,4%) και Boeing (-1,8%).

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε σήμερα, ανακάλεσε αντίστοιχα διατάγματα που είχε προωθήσει ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να απαγορεύσει το κατέβασμα των εφαρμογών WeChat και TikTok.

Παράλληλα, κάλεσε το υπουργείο Εμπορίου να εξετάσει εκ νέου κατά πόσο οι εφαρμογές αυτές συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε οριακά στα 69,96 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% στα 1.895 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,49% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2179 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v