Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Διστακτική άνοδος στην αμερικανική αγορά με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο. Κάτω από τα $70 το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Στο 1,17% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τη χθεσινή πτώση, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στην πανδημία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 34.850 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 14.694 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,05% στις 4.389 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones έφτασε να ενισχύεται ως και 250 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, αλλά έκλεισε με απώλειες 100 μονάδες και περίπου 1% μακριά από ένα νέο ρεκόρ.

Η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα συνεχίζει να ανησυχεί τους επενδυτές. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες άγγιξε τις 72.790 την Παρασκευή, ξεπερνώντας το υψηλό του περασμένου καλοκαιριού. 

Ωστόσο, θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο των εμβολιασμών, καθώς σύμφωνα με τα CDC επιτεύχθηκε ο στόχος για εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων. 

«Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού εξαπλώνεται ραγδαία στις ΗΠΑ και μια ήπια υποχώρηση της δραστηριότητας δεν μπορεί να αποκλειστεί» έγραψε σε σημείωμα η Σολίτα Μαρτσέλι, CIO της UBS.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για μεταποιημένα αγαθά στις ΗΠΑ ανήλθαν στα $506 δισ. τον Ιούνιο, καταγράφοντας άνοδο 1,5% σε μηνιαία βάση.Οι παραδόσεις ενισχύθηκαν 1,6% στα $499 δισ.Τα αποθέματα ανήλθαν στα $740,7 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 2,5% στα 69,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,4% στις 1.814 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,187 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v