Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητική εκκίνηση για τη Wall Street τον Αύγουστο

Πτώση για τους Dow Jones και S&P ενώ σε θετικό πρόσημο κρατήθηκε ο Nasdaq. Κοντά σε χαμηλό έξι μηνών το yield του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 3,3% για το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

Αρνητική εκκίνηση για τη Wall Street τον Αύγουστο

Επιφυλακτική στάση τήρησαν οι επενδυτές στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,28% ή 99 μονάδες στις 34.836, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,18% στις 4.387 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,06% στις 14.681 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (+1,5%) και UnitedHealth (+0,9%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Visa (-2,6%) και McDonalds (-1,1%).

«Πιστεύουμε ότι το trade της ανάκαμψης και του ανοίγματος της οικονομίας αποδίδει και πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανόδου για τις μετοχές» δήλωσε ο CIO της UBS. «Αναμένουμε ότι ο S&P 500 θα σκαρφαλώσει κοντά στις 4.650 μονάδες ως τον Ιούνιο την επόμενη χρονιά, από 4.395 σήμερα. Αλλά βλέπουμε τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου για τις κυκλικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, του χρηματοοικονομικού τομέα και των ιαπωνικών μετοχών» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, o μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ συνέχισε να αναπτύσσεται τον Ιούλιο, αν και με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 59,5 μονάδες τον περασμένο μήνα από 60,6 τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα της μεταποίησης, ο οποίος αντιστοιχεί στο 11,9% της αμερικανικής οικονομίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρή άνοδο στις 60,9 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «βουτιά» 3,3% στα 71,51 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.822 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,17% ενώ νωρίτερα είχε πιάσει χαμηλό ημέρας στο 1,15%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το ευρώ στο 1,1870 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v