Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα υψηλά η Wall μετά τον πληθωρισμό

Dow Jones και S&P κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, μετά τα χθεσινά ρεκόρ, καθώς τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού εγείρουν ελπίδες για καθυστέρηση του tapering από τη Fed. Πτώση για το πετρέλαιο.

Προς νέα υψηλά η Wall μετά τον πληθωρισμό

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της αγοράς. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 35.380 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,36% στις 14.840 μονάδες ενώ ο δείκτης S&P 500 εμφανίζει κέρδη 0,23% στις 4.446 μονάδες.

Dow Jones και S&P κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, μετά τα χθεσινά ρεκόρ καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να αγνοήσουν τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.  

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ανοδο 0,5% εμφάνισε τον Ιούλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 5,4% σε ετήσια βάση, με ανατιμήσεις σε σειρά αγαθών και το κόστος ζωής να αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών.

Ο υψηλός πληθωρισμός προβληματίζει τους επενδυτές, λόγω των ανησυχιών για τις κινήσεις της Federal Reserve τόσο στο μέτωπο των επιτοκίων όσο και σε ενδεχόμενη επίσπευση του tapering. Αντίστοιχα, ενδείξεις ηπιότερης κίνησης του δείκτη τιμών καταναλωτή ενδέχεται να οδηγήσει τις αγορές σε νέα υψηλά, αυξάνοντας τις προσδοκίες για ενδεχόμενη καθυστέρηση του tapering. 

Στην αμερικανική αγορά, άνοδο άνω του 3% καταγράφει ο τίτλος της Coinbase καθώς η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. 

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,48% στις 7.195 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να παραμένει αμετάβλητος στις 15.770 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 0,28% στις 6.839 μονάδες. 

Ο χρυσός ενισχύεται 0,8% στα 1.746 δολάρια την ουγκιά ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 67,62 δολάρια το β βαρέλι.  


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v