Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Dow Jones

Σε θετικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση οι Nasdaq και S&P 500. Πτώση 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται 0,8% ο χρυσός. Απώλειες 3% για το Netflix.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να οδεύουν για το έκτο διαδοχικό ανοδικό κλείσμο και τον Dow Jones να σκαρφαλώνει σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44% στις 35.617 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 15.154 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,15% στις 4.526 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,7% την Τρίτη, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,7%. Ήταν η πέμπτη διαδοχική άνοδος και για τους δύο δείκτες, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο. Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,5%, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για τρίτη φορά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

To Netflix ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 4,4 εκατ. χρήστες το τρίτο τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης για 3,84 εκατ. νέους χρήστες. Η μετοχή, η οποία έχει ενισχυθεί 20% τους τελευταίους τρεις μήνες, υποχωρεί 3%.

Η Deutsche Bank υποβάθμισε το Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, λέγοντας ότι η αποτίμηση της μετοχής είναι δύσκολο να αποτιμηθεί, όταν τα έσοδα προβλέπονται να επιβραδυνθούν την ερχόμενη χρονιά.

Η United Airlines ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. Η μετοχή της αεροπορικής ενισχύεται 2%.

Περισσότερες από 70 μετοχές του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Η IBM θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,4% στα 81,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,8% στα 1.785 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,163 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v