Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος η αγορά, μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε τον S&P 500 σε νέο ρεκόρ. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Κέρδη 1% για τη μετοχή της Apple με την κεφαλαιοποίηση να πλησιάζει τα 3 τρισ. δολ., σχεδόν όσο το ΑΕΠ της Γερμανίας.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την άνοδο του S&P 500 σε επίπεδα- ρεκόρ και την ανάκαμψη από το sell-off που προκάλεσαν οι φόβοι για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον στην οικονομία.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,9% στις 35.644 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,76% στις 15.514 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,66% στις 4.680 μονάδες.

Tην περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες πραγματοποίησαν ισχυρό ράλι παρά τα στοιχεία που έδειξαν εκτόξευση του πληθωρισμού στο 6,8% τον Νοέμβριο. Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο 4%, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων. O S&P 500 πραγματοποίησε άλμα 3,8% και ο Nasdaq 3,6%. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον περασμένο Φεβρουάριο και για τους δύο δείκτες.

«Το γεγονός είναι ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα για κάποιο διάστημα και παραμένουν τα ρίσκα για επίμονο πληθωρισμό, αν και πιστεύουμε ότι όταν υποχωρήσουν τα αποτελέσματα βάσης και χαλαρώσουν τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σταδιακά σε πιο ανεκτά επίπεδα», τόνισε σε σημείωμα ο CIO σταθερού εισοδήματος της BlackRock. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna ενισχύεται 3%.

Άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Apple, μετά την αναβάθμιση από την JP Morgan, με την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά στα 3 τρισ. δολάρια, σχεδόν όσο το ΑΕΠ της Γερμανίας! 

Στο ταμπλό, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,128 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 71,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,05% στα 1.785 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v