Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι στη Wall καθώς υποχωρούν οι φόβοι για Ομικρον

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες. Ο Nasdaq ενισχύεται πάνω από 3%. Νέα άνοδος του δολαρίου. Πάνω από $70 το αμερικανικό αργό. Στο 1,45% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Άλμα 8,4% για την Intel.

Νέο ράλι στη Wall καθώς υποχωρούν οι φόβοι για Ομικρον

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, συνεχίζοντας το χθεσινό ράλι καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τον πιθανό αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 35.653 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 3,1% στις 15.697 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,58% στις 4.664 μονάδες.

«Η αγορά αναμφίβολα έχει σταματήσει να βλέπει τη μετάλλαξη ως κάτι που θα επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα και η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί άλλη μία ένδειξη, αλλά ακόμα δεν έχουμε βγει από την πανδημία» δήλωσε ο Ντέιβιντ Σόλομον, πρόδερος και CEO της Goldman Sachs.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 17,6% στα 67,1 δισ. δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στα 66,8 δισ. δολάρια.

Oι εξαγωγές πραγματοποίησαν άλμα 8,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αγγίζοντας τα 223,6 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές ανήλθαν στα 290,7 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας άνοδο 0,9% σε μηνιαία βάση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,123 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,45%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,84% στα 71,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί οριακά 0,01% στα 1.779 δολάρια η ουγγιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel ενισχύεται 8,4% μετά την είδηση ότι η εταιρεία παραγωγής τσιπ σχεδιάζει να εισάγει στο χρηματιστήριο στα μέσα του 2022 τη μονάδα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων Mobileye.

Άνοδο 3,7% σημειώνει και η μετοχή της Nvidia.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές των καζίνων, με τη μετοχή της Las Vega Sands να ενισχύεται 3,4%.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας, με τη Νοrwegian Cruise Line να πραγματοποιεί άλμα 3,5%.

Η μετοχή της Apple κινείται 1,8% υψηλότερα. Η Morgan Stanley διατήρησε σύσταση outperform για τη μετοχή αλλά αύξησε την τιμή-στόχο στα 200 δολάρια.

Άνοδο 4% καταγράφει η μετοχή της Tesla, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των τελευταίων ημερών που την οδήγησαν σε bear market κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v