Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ράλι

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, μετά το ράλι που οδήγησε τους Nasdaq και S&P 500 στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάρτιο. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρούν αργό και χρυσός.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ράλι

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, λαμβάνοντας στήριξη από την ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech ότι οι τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικές ενάντια στη μετάλλαξη Όμικρον.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,3% στις 35.612 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% υψηλότερα στις 15.710 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει διολισθαίνει 0,1% στις 4.681 μονάδες.

Oι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι σε εργαστηριακές δοκιμές φάνηκε ότι η χορήγηση τριών δόσεων εμβολίου παράγει εξουδετερωτικό αποτέλεσμα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από κατασκευαστή εμβολίου αναφορικά με την αποτελεσματικότητα έναντι της νέας μετάλλαξης.

Οι δύο εταιρείες επεσήμαναν ότι οι δύο δόσεις οδηγούν σε σημαντικά λιγότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά μια τρίτη δόση του εμβολίου τους τα αυξάνουν κατά 25 φορές. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται παρόμοιο επίπεδο αντισωμάτων όπως αυτό που καταγράφηκε στις δύο δόσεις έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού και άλλων μεταλλάξεων.

Οι μετοχές έχουν ανακάμψει από τη βουτιά της προηγούμενης εβδομάδας, που πυροδοτήθηκε από τους φόβους για τη μετάλλαξη Όμικρον και το ταχύτερο tapering από τη Fed. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 431.000 στα 11 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου. Αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία.

Την Τρίτη, οι S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο. O Dow Jones έκλεισε με κέρδη 492 μονάδων, λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα των Apple, Salesforce και American Express. 

Στο «πράσινο» έκλεισαν και οι έντεκα τομείς του S&P 500, με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος ενισχύθηκε 3,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 71,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,12% στα 1.782 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει μικρή άνοδο στο 1,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v