Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tεχνολογικές πιέσεις στη Wall με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των τιμών. Υποχωρεί πάνω από 1,5% ο Nasdaq. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 1% για τον χρυσό. Πτώση και για το αργό. Στο 1,44% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου. Βουτιά 4% για Microsoft.

Tεχνολογικές πιέσεις στη Wall με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός χονδρικής κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 35.485 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,93% χαμηλότερα στις 15.116 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,22% στις 4.612 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού πραγματοποίησε άλμα 0,8% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας. 

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 9,6%. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2010, όταν δημιουργήθηκε ο δείκτης. 

Αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 9,2% σε ετήσια.

Oι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική, ενώ θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις της για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 2,1%. Ο CEO Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι πούλησε επιπλέον $906,5 εκατ. σε μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Απώλειες 1,7% σημειώνει η μετοχή της Ford, μετά την είδηση ότι έως το 2030 η Toyota θα επενδύσει 35 δισ. δολάρια σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, έναν τομέα στον οποίο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προσπαθήσει να αποκτήσει ηγετική θέση. 

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται σχεδόν 1% μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το φάρμακό της κατά του κορωνοϊού μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά 89% στους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Πτώση 4% καταγράφει η μετοχή της Microsoft, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,35% στα 70,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,2% χαμηλότερα στα 1.766 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,129 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο τριών μονάδων βάσης, στο 1,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v