Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Βαθιά στο «κόκκινο» ο Nasdaq καθώς αυξάνονται οι τεχνολογικές πιέσεις. Απώλειες για το δολάριο. Ράλι πάνω από 1% για τον χρυσό. Πάνω από τα $71 το αργό. Στο 1,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 4% για Apple.

Τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανκή αγορά την Πέμπτη εν μέσω πιέσεων από τις βαριές απώλειες των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 35.842 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 2,75% στις 15.151 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,04% στις 4.660 μονάδες.

Oι μετοχές διαπραγματεύονταν σε αρνητικό επίπεδο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης την Τετάρτη, πριν την ανακοίνωση της Fed και τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ.

«Το γεγονός ότι η FOMC αναγνώρισε νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού ως απειλή στην οικονομική ανάκαμψη που θα μπορούσε να αλλάξει τη νομισματική πολιτική στο μέλλον, καθώς και ο γενικότερα αισιόδοξος τόνος από τις δηλώσεις του Πάουελ, βοήθησαν στην πρόκληση ενός ράλι ανακούφισης καθώς η συνεδρίαση της Fed δεν θεωρήθηκε ως στροφή σε πιο σφιχτή πολιτική» αναφέρει έκθεση της Sevens Reports.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, φτάνοντας στις 206.000.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν λιγότερους ανέργους και ειδικότερα 195.000. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από το χαμηλό πανδημίας. Σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, αυξήθηκαν κατά 18.000. 

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο 0,5% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Fed την Πέμπτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,97% στα 71,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,3% στα 1.789 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρές απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,133 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,42%.

Στο ταμπλό, η Apple καταγράφει πτώση 4,3% στα 171 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Απώλειες 3% για τη Microsoft και 2,5% για τη Salesforce.

Στον αντίποδα, σε θετικό έδαφος κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της JP Morgan σημειώνει άνοδο 1,5% ενώ η Goldman Sachs κινείται 1,3% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v