Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος το τετραήμερο ράλι για τον S&P 500

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά με τον Dow Jones να κλείνει σε θετικό έδαφος για πέμτη διαδοχική συνεδρίαση και τον S&P 500 να υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ. Κέρδη για αργό και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο. Απώλειες πάνω από 2% για Nvidia και AMD.

Τέλος το τετραήμερο ράλι για τον S&P 500

Χαμηλότερα έκλεισε ο S&P 500 την Τρίτη μετά τη χθεσινή άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών στην οποία το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν επικεντρωμένο στις εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 υποχώρησε 0,1% στις 4.786 μονάδες. O Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,26% στις 36.398 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πραγματοποίησε πτώση 0,56% στις 15.781 μονάδες.

«Είναι μια εβδομάδα εορτών οπότε οι ημερήσιες διακυμάνσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες λόγω του χαμηλού όγκου συναλλαγών» δήλωσε αναλυτής στο Reuters. «Οι επενδυτές χωνεύουν τα κέρδη από τις τρεις προηγούμενες ημέρες, αλλά υπάρχουν ευρύτερες ανησυχίες. Θα επηρεάσει η μετάλλαξη Όμικρον την αγορά; Θα οδηγήσει στο τέλος του χριστουγεννιάτικου ράλι; Τι θα συμβεί αν αυξήσει η Fed τα επιτόκια, θα δημιουργήσει προκλήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς;» πρόσθεσε. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συνεχίζει να είναι στραμμένο στην εξέλιξη της πανδημίας. Τα CDC ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μειώνουν τον χρόνο της απομόνωσης για τους ασυμπτωματικούς στις 5 από τις 10 ημέρες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν νέο άλμα τον Οκτώβριο καθώς η αγορά κατοικίας παραμένει «καυτή» στον απόηχο της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που καταγράφει τις μεταβολές στις τιμές 20 μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 18,4% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τον Σεπτέμβριο είχε σημειώσει άνοδο 19,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινήθηκε 1,6% υψηλότερα στα 76,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.813 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,131 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κατέγραψε οριακή άνοδο στο 1,48%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ υποχώρησαν μετά το ράλι της Τρίτης. Η Nvidia και η AMD βούτηξαν πάνω από 2%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές του ταξιδιωτικού τομέα που δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση ανέκαμψαν σήμερα. 

Η μετοχή της United Airlines έκλεισε με άνοδο 1,7%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v