Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη πάνω από 1,5%. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,82% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακή άνοδος για τον χρυσό. Μικρή πτώση για το αργό.

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1%, μία ημέρα αφότου βούτηξε σε περιοχή διόρθωσης. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,05% στις 35.406 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,6% υψηλότερα στις 14.565 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,21% στις 4.587 μονάδες.

Ο Nasdaq, ο οποίος φιλοξενεί πολλά από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά ονόματα της αγοράς, υποχώρησε την Τετάρτη περισσότερο από 10% από τα πρόσφατα υψηλά.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκαν στις 286.000 από 232.000 προηγουμένως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τα μέσα Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 225.000.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 4,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,18 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Η αναταραχή στις μετοχές τεχνολογίας, που πυροδοτήθηκε από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, συνεχίστηκε και την Τετάρτη, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έφτασε στο υψηλό του 1,9%. Στο ξεκίνημα της χρονιάς βρισκόταν περίπου στο 1,5%.

Ο Μπραντ ΜακΜίλαν, επικεφαλής επενδύσεων στο Commonwealth Financial Network, αναγνώρισε ότι η αναταραχή μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά τόνισε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να πανικοβάλλονται για τις αυξήσεις των επιτοκίων και ότι είναι φυσιολογικές καθώς η οικονομία επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

«Η οικονομία και οι αγορές μπορούν και προσαρμόζονται στις αλλαγές των επιτοκίων», είπε ο ΜακΜίλαν. «Αυτό το περιβάλλον είναι ένα φυσιολογικό μέρος του κύκλου και το βλέπουμε σε τακτική βάση. Η τρέχουσα τάση είναι ίσως λίγο ταχύτερη από ό,τι έχουμε δει, αλλά είναι μια απάντηση σε πραγματικούς οικονομικούς παράγοντες -και, ως εκ τούτου, φυσιολογική».

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το Netflix θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στα 1.844 δολάρια, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,21% στα 86,7 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 4 μονάδες βάσης, στο 1,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v