Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται σε υψηλό δύο ετών. Βουτιά πάνω από 8% για την Goldman Sachs. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Νέα κέρδη για το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό.

Στο «κόκκινο» η Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν απότομα την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της Goldman Sachs για απογοητευτικά κέρδη και καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έφτασαν στα υψηλά της εποχής της Covid.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 1,3% στις 35.409 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 1,79% στις 14.619 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,44% χαμηλότερα στις 4.596 μονάδες.

H μετοχή της Goldman Sachs βουτάει 8,2% στα 349 δολάρια. Tα τριμηνιαία κέρδη της επενδυτικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση τους τρεις τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς, στα 3,8 δισ. δολάρια ή $10,81 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για $4,1 δισ. ή $11,76. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν $4,36 δισ. ή $12,08 ανά μετοχή. 

Απώλειες 2,5% σημειώνει η μετοχή της Microsoft. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, σε μια συναλλαγή αξίας 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές της Activision Blizzard πραγματοποίησαν άνοδο 37% μετά την ανακοίνωση του ντιλ.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου 35 εταιρείες του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, UnitedHealth και Netflix.

Οι Wells Fargo, JP Morgan Chase και Citigroup εγκαινίασαν τη σεζόν των αποτελεσμάτων την Παρασκευή, με τις τρεις εταιρείες να ανακοινώνουν κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα. 

Συνολικά, 26 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη Refinitiv. Από αυτές τις εταιρείες, σχεδόν το 77% δημοσίευσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων κατέγραψαν ισχυρά κέρδη. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου κινείται στο 1% για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020. Στο 1,83% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς τίτλου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,15% στα 84,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.815 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,136 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v