Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street με «βαρίδι» τις τράπεζες

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τις τράπεζες να ασκούν πιέσεις στον Dow Jones. Μικρή άνοδος για το αργό. Οριακή πτώση για τον χρυσό. Στο 1,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 5,5% για την JP Morgan. Υποχωρεί 3% η Citigroup.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street με «βαρίδι» τις τράπεζες

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών και τα στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας. 

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,73% στις 35.801 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 14.730 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,26% στις 4.645 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν σημειώσει ισχυρά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες ακολουθώντας την ανοδική πορεία των επιτοκίων, καταγράφουν απώλειες παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου.

Η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση το ενεργητικό, παρουσίασε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αλλά η μετοχή υποχωρεί 5,5%. 

Η μετοχή της Citigroup διολισθαίνει 3%. Η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά παρουσίασε πτώση 26% στα κέρδη.

Οριακές απώλειες σημειώνει η Wells Fargo, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 10 μηνών. Ειδικότερα, υποχώρησαν 1,9% τον τελευταίο μήνα του 2021, μετά από άνοδο 0,2% τον Νοέμβριο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε πρόβλεψη του Bloomberg ανέμεναν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα καταγράψουν πτώση 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 68,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 70,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διολισθήσει στις 70 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 82,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.820 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,44 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,74%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v