Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq ενόψει του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Άνοδος μόλις μίας μονάδας για τον Dow Jones. Στο 1,911% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις για το πετρέλαιο. Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός.

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα κρίσιμα στοιχεία πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο για το 2022, με ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

«Η αύξηση της απασχόλησης έγινε δεκτή σαν ένα καλό σημάδι της αμερικανικής οικονομίας», σχολίασε ο Peter Essele της Commonwealth Financial Network. Οι καλές μετρήσεις της αγοράς εργασίας στηρίζουν την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων, με την πρώτη να αναμένεται τον Μάρτιο, σημείωσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις μία μονάδα στις 35.091, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,37% στις 4,483 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,58% στις 14.015 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+2,3%) και Chevron (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (-1,8%) και Merck & Co (-1,2%).

Στο μεταξύ, η μετοχή της Peloton πραγματοποίησε άλμα 20% μετά από αναφορές ότι η Amazon και η Nike παρατάσσονται ως πιθανοί μνηστήρες για την εξαγορά της εταιρείας.

Παραμένοντας στο εταιρικό μέτωπο, μια σημαντική εξαγορά πραγματοποιείται στους αιθέρες των ΗΠΑ. Δυο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Frontier και Spirit συμφώνησαν να συγχωνευτούν, δημιουργώντας την πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη χώρα.

Η συμφωνία 6,6 δισ. δολ. παντρεύει τους δύο μεγαλύτερους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους στις ΗΠΑ, με την Frontier Airlines με έδρα το Ντένβερ να κατέχει το 51,5% των μετοχών στο κοινό σχήμα μετά τον γάμο

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,1% στα 91,32 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,8% στα 1.821 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,91% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1440 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v