Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq (-1,2%) να πρωταγωνιστεί στις απώλειες. Στο 2,79% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός. Μικρή πτώση για το πετρέλαιο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον τεχνολογικό δείκτη καθώς απογοήτευσαν τα αποτελέσματα εταιρειών παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Nvidia ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων έσοδα τριμήνου και σήμερα η Micron προειδοποίησε πως τα έσοδα μπορεί να είναι μικρότερα προηγούμενων εκτιμήσεων λόγω «μακροοικονομικών παραγόντων και περιορισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,17% ή 56 μονάδες στις 32.776, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,42% στις 4,122 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,19% στις 12.493 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Travelers (+1,5%) και McDonalds (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-4,2%) και Nike (-3,6%).

Στο μεταξύ, η παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ συνέχισε να υποχωρεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αλλά με πιο αργό ρυθμό από το πρώτο, όταν είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 75 ετών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η παραγωγικότητα βούτηξε 4,6% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Το πρώτο τρίμηνο είχε σημειώσει βουτιά 7,4%.

Την ίδια στιγμή, το μοναδιαίο κόστος εργασίας πραγματοποίησε άλμα 10,8% μετά από άνοδο 12,7% το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση της παραγωγικότητας κατά 4,7% και άνοδο του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 9,5%.

«Τα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης την προηγούμενη εβδομάδα, περιόρισαν τις ανησυχίες μιας ενδεχόμενης ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, επιτρέποντας στην Κεντρική Τράπεζα να υπολογίζει σε ακόμα πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων για την συγκράτηση του πληθωρισμού», σχολίασε αναλυτής.

Σημειώνεται ότι προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη στην μέτρηση του πληθωρισμού που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη καθώς αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Παράλληλα, υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,79% και το 2ετές σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 3,25%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,3% στα 90,50 δολ./βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό έξι εβδομάδων καθώς ενισχύθηκε 0,4% στα 1.812 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0207 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v