Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες καθώς οι επενδυτές προβλέπουν πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Ράλι για το δολάριο. Στο 2,81% εκτινάσσεται η απόδοση του 10ετούς. Νέα πτώση για αργό και χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η Fed θα έχει το περιθώριο να προχωρήσει σε πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,55% στις 32.563 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 1,1% στις 12.589 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,67% στις 4.124 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 528.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο από 398.000 τον Ιούνιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν επιβράδυνση στις 250.000.

Το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 3,5% από 3,6 προηγουμένως, επιστρέφοντας στο προ πανδημίας χαμηλό.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3%. Τον Ιούνιο είχε καταγράψει μηνιαία κέρδη 0,3%.Σε ετήσια βάση το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 5,2%, μετά από ετήσια άνοδο 5,1% τον Ιούνιο.

«Αυτά που ακούσαμε από διάφορους αξιωματούχους της Fed αυτή την εβδομάδα ό,τι είναι πολύ νωρίς να γίνει στροφή από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής επιβεβαιώνονται με μια τόσο "καυτή" έκθεση για την απασχόληση. Δίνει στη Fed επιχειρήματα να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και αυτό είναι που έχει ταρακουνίσει την αγορά» δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο Reuters. 

Oι αγορές προεξοφλούν τώρα πιθανότητα 65% για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο έναντι 40% πριν την ανακοίνωση των στοιχείων. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια κατά 2,25 ποσοστιαίες μονάδες ως τώρα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Lyft πραγματοποιεί ράλι 6,6% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 1 δισ. δολαρίων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα, υποχωρώντας 1,24% στα 87,2 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός βουτάει 1,3% στα 1.784 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποιεί άλμα 11 μονάδων βάσης στο 2,81%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει ράλι έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,015 δολ./ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v