Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από δύο σερί πτώσεις. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Nasdaq με «άλμα» 2,6%. Στο 2,73% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο. Οριακά χαμηλότερα το δολάριο.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street με στήριξη από τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ μετά από δύο σερί πτώσεις που προκάλεσαν οι ανησυχίες από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στη Ταιβαν.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,28% ή 415 μονάδες στις 32.812, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,56% στις 4,155 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,59% στις 12.668 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+4,2%) και Apple (+3,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-2%) και Walmart (-1,9%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,4%.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σεντ Λούις, James Bullard ανέφερε ότι η Fed θα χρειαστεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι το 3,75%- 4% έως στο τέλος του 2022. Αντίστοιχα, η Κεντρική Τραπεζίτης του Σαν Φραντζίσκο, Mary Daly, υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για την καταπολέμηση του πληθωρισμού ενώ ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σικάγο, Charles Evans σημείωσε ότι είναι πιθανή άλλη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, αν και θα ευχόταν να μπορούσε να αποφευχθεί.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,73% και το 30ετές σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,96%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 4% (αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ) στα 90,66 δολ. και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,7% στα 1.776 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή πτώση έναντι του ευρώ στο 1,0173 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v