Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Mεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμού του Ιουλίου.. Πτώση για το αργό. Στα 2,79% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 5% για Nvidia.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Με εναλλαγή προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα μετά την τρίτη εβδομαδιαία άνοδο του S&P 500 με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμένο στη μέτρηση του πληθωρισμού για τον Ιούλιο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 32.826 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,03% στις 12.662 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,03% στις 4.144 μονάδες.

«Το ράλι στην αγορά μετοχών από τις 16 Ιουνίου φαίνεται ότι θα συνεχιστεί κατά τη γνώμη μας με βάση τα οικονομικά στοιχεία και τα κέρδη τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα» τόνισε ο υπεύθυνος επενδύσεων της Oppenheimer σε σημείωμα προς τους πελάτες. 

Ο S&P 500 έχει ανακάμψει 13% από τα χαμηλά στα οποία υποχώρησε στα μέσα Ιουνίου αλλά οι επενδυτές φοβούνται ότι μια μέτρηση την Τετάρτη που θα έδειχνε ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο το σχέδιο της Fed για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. 

«Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η Fed πρέπει να συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, υπάρχουν ακόμα έξι εβδομάδες μέχρι την επόμενη συνεδρίαση και υπενθυμίζουμε στους επενδυτές ότι τα οικονομικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα» τόνισε ο υπεύθυνος επενδύσεων της Blanke Schein Wealth Management στο Reuters. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Palantir βουτάει 14% μετά τη μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα του έτους. 

Πτώση 5% σημειώνει η μετοχή της Nvidia καθώς η εταιρεία παραγωγής τσιπ ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που έδειξαν έσοδα 6,7 δισ. δολάρια αρκετά χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη για έσοδα 8,1 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 87,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.798 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,02 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομόλογου κινείται 4 μονάδες χαμηλότερα στο 2,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v