Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Τέταρτη σερί πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο 3,88% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Χαμηλότερα το πετρέλαιο μετά από πέντε μέρες ανόδου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μιας εβδομάδας γεμάτης από μακροοικονομικές ανακοινώσεις και εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την Παρασκευή το επενδυτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών JP Morgan, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citi. Νωρίτερα την Τετάρτη θα έχουν δημοσιευτεί τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,32% ή 93 μονάδες στις 29.202, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,75% στις 3.612 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,04% στις 10.542 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+4,7%) και Merck & Co (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-2,7%) και Microsoft (-1,8%).

“Η Fed συσπειρώνεται γύρω από τον στόχο να αυξήσει γρήγορα το βασικό της επιτόκιο στο 4,5% και να το διατηρήσει εκεί, ενώ είναι έτοιμη να ανέβει υψηλότερα εάν ο αυξημένος πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια χαλάρωσης”, επισημαίνει το Bloomberg.

«Η πιθανή τάση της χρηματιστηριακής αγοράς είναι καθοδική, είτε γιατί η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη θα επιβραδυνθούν αισθητά, είτε γιατί η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα υψηλότερα», ανέφερε ο Chris Zaccarelli της Independent Advisor Alliance.«Δεδομένων των συνθηκών, πιστεύουμε ότι είναι συνετό να προετοιμαζόμαστε για ύφεση», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν για τέταρτη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,88% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,31%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 1,6% στα 91,13 δολ. και η τιμή χρυσού υποχώρησε 2% στα 1.675 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 0,9706 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v